googleadservices

Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 3
  • 2
  • 7

Start frilansing men registrer deg for forskuddsskatt og momsAlle mennesker er ulike og det gjelder også våre roller som yrkesaktive. Ulike mennesker foretrekker ulike typer jobber og de fleste har sin ting som de er gode på. Hvis du er en person som mer enn noe annet ønsker rolige dager i jobben din, uten at det krever altfor mye av din fysiske styrke, er du uten tvil kontortypen. Lastebilsjåfør, snekker og servitør er eksempler på yrker du da burde holde deg unna. Så, hva kan du gjøre? I dag er det ikke alltid så lett å få den jobben man ønsker og det kreves ofte en stor innsats og mye hell for å lande drømmejobben. Et alternativ er å registrere seg for forskuddsskatt og moms, og begynne å tilby dine tjenester som frilanser. Dette er en kjapp og enkel prosess, og det åpner en verden med mange muligheter.

Utdanning og avgifter spiller en rolle

Hvis du har høyere utdanning i noen form, faller det seg kanskje naturlig å avgjøre hvilket område du skal starte din virksomhet innenfor. Da bestemmer du deg helt enkelt for å registrere deg for forhåndsskatt og dermed er du i gang med virksomheten.

Men det kan også være at du ikke har høyere utdannelse, men kun en videregående utdanning som stiller deg på lik linje med veldig mange andre. Da blir det ekstra vanskelig å ta steget inn på banen som frilanser med mindre man kan referere til en lang og solid arbeidserfaring. Selv frilansere trenger å kunne henvise til en utdannelse eller andre gode referanser for å få oppdrag.

I begynnelsen kan du ikke regne med samme lønn som du ville fått om du var ansatt. Det er hard konkurranse og mange av dine potensielle kunder har et hav av frilansere å velge mellom. Hvor mye du tar betalt er en vesentlig faktor og noen yrker har mer konkurranse enn andre, som for eksempel journalister.

Få flere oppdrag

Hvis du vil øke dine sjanser for å få oppdrag som frilanser, må du først kunne referere til andre jobber du har gjort og helst kunne henvise til gode referanser. Det er også viktig at dine kunder vet om din utdannelse og alt du har gjort som er relevant for område du vil jobbe innenfor. Hvis du føler at du trenger mer teoretisk erfaring, kan du se om det finnes kurs du kan ta for å oppnå dette. I starten handler det om å utføre relevante jobber slik at du kan referere til disse med en gang de er ferdigstilt. Yt god service til dine kunder til enhver tid slik at de kan gode for deg senere.  

Men for å starte opp virksomheter, må du registrere deg for forskuddsskatt moms, og det innebærer at du betaler de skattene og avgiftene som forventes av deg. Du kan la dine kunder få vite at du fører en ryddig virksomhet ved å presisere din registrering for forskuddsskatt og moms i din frilanser CV.

 

Registrer mva
image
Malin Soderstrom  774 visninger
senest oppdatert: 02/07/2018 11:35 PM
businessman11