googleadservices

Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 5
  • 7
  • 0

Starte bowlingsenter og momsEt friere og rikere liv

Å starte et enkeltmannsforetak er et stort steg! Har du noen tenkt på hvordan det vil være å drive sin egen virksomhet og jobbe for å utvikle den? Kanskje kan du bli både friere og rikere? Det kan virkelig være verdt å forsøke! Som foretakseier har man mulighet til å styre sin egen tid. Samtidig gjelder det å jobbe hardt og målrettet for å passe på at foretaket vokser og går i overskudd. Her kommer noen gode tips om hva du bør tenke på hvis du skal starte et enkeltmannsforetak og drive et bowlingsenter.

Å starte et bowlingsenter

Det første man trenger når man skal starte et bowlingsenter, er et passende lokale. Bowlingbaner krever et visst areal, og dette må være utgangspunktet for valget. Hvis man trenger å få ned prisen, kan de lønne seg å se på fasiliteter utenfor de store byene, og noen ganger kan det lønne seg å starte med en leieavtale. Et godt tips er å prøve å låne så lite som mulig i starten slik at man ikke låser seg til foretaket før man har dannet seg et solid kundegrunnlag og ser at foretaket går i overskudd.

Det andre du trenger å gjøre, er å finne personell som kan ansettes i ditt bowlingsenter. De fleste starter med å jobbe så mye de kan selv for å holde utgiftene ned, men etter hvert vil man se behovet for hjelp. Det koster mye å lønne noen, så velg dine ansatte med omhu.

Hold styr på skatter og moms

Du bør ha kontroll på som gjelder når det kommer til skatter, moms og regnskapsføring. I et enkeltmannsforetak er du selv ansvarlig for å rapportere inn alle inntekter på riktig måte. Det gjelder å være dyktig på siffer og tall, og ikke minst holde tunga rett i munnen. Et godt tips er å sette bort regnskapsjobben til noen andre hvis du ser at dette ikke er noe for deg. Å betale en regnskapsfører kan lønne seg for mange, og ved å gjøre dette får man mer tid til å jobbe med utviklingen og videreføringen av foretaket. 

Registrer mva
image
Malin Soderstrom  1175 visninger
senest oppdatert: 04/07/2018 11:34 PM
businessman11