googleadservices

Vi bruker cookies i likhet med de fleste andre nettsider. Ved å bruke nettsiden vår,godkjenner du at vi samler data gjennom cookies.X

Antall registrerte selskaper
  • 2
  • 6
  • 5
  • 7
  • 0

Fradrag for representasjon i et foretak

Det er mye å holde styr på når man nettopp har starte et nytt firma, ikke minst hva som egentlig gjelder når det kommer til fradrag for representasjon i et foretak. Hvis du har mye å kundekontakt eller ønsker å motivere dine ansatte, kan det ofte oppstår kostnader i forbindelse med representasjon. Det kan for eksempel være middager, personalfester eller teaterbesøk. Hvis du har kostnader i forbindelse med representasjon, kan du i mange tilfelle få fradrag på momsen. For å få fradrag i disse tilfellene, må representasjonen ha en sammenheng med virksomheten og foretaket må være momsregistrert. Det er også en mulighet å få skattefradrag på inntekten i form av en fast sum.

Vit følgende om avdrag for representasjon

Kostnadene for representasjon i form av mat og drikke, lar deg føre fradrag på moms for beløp opptil 1287 kr. per person per restaurant for lunsj/middag og 474 kr. per person for enkel lunsj/mottakelse. Dette kommer av de nye momsreglene som ble innført i 2018.

Det er verdt å merke seg at brennevin ikke kan være inkludert i beregningsgrunnlaget for fradrag ved representasjon, og alkohol generelt kan kun være en mindre del av grunnlaget. All representasjon i et foretak må på et eller annet vis fremme virksomheter for at du skal kunne føre fradrag på momsen. representasjonen må også ha en sammenheng med den virksomheten du driver. Fradrag på momsen skal føres i foretakets momsdeklarasjon der man redegjør for inngående og utgåendende moms.

Registrere forskuddsskatt og moms på nettet

Før du kan begynne å betale skatter og avgifter, må ditt foretak være registrert for dette. Du kan enkelt registrere ditt foretak via skatteetatens hjemmesider eller få hjelp fra din regnskapsfører til å utføre prosessen. Er du usikker, kan det lønne seg å forhøre seg med noen som kan det slik at du er sikker på at alt blir riktig med en gang. For at ditt foretak skal kunne bli momsregistrert, må du omsette for minst 50 000 kr. eksklusiv moms. 

Registrer mva
image
Malin Soderstrom  885 visninger
senest oppdatert: 09/07/2018 11:47 PM
businessman11